Skip to main content

Kålviks Varv  Capelli Ribbåtar  Nya motorer  Övriga marina produkter  Erbjudanden  Kontakta oss   

 

Honda utombordsmotor BF 250 

              Tekniska specifikationer

 

 

 

 

  

                


PRISVINNANDE MODELL!

Honda lanserar nu sin nya flaggskeppsutombordare BF250, en 4-taktsmotor med 250 hk och klassledande* ekonomi samt enastående prestanda. BF250 kombinerar en ny 3,6-liters V6-motor, den största i Hondas produktportfölj, med världens första(2) system för direktluftinsugning för utombordare. Det nya systemet gör att båtföraren får tillgång till en motor med kraftfulla prestanda och låg bränsleförbrukning. 

Film om BF250

Prisvinnare!

Hondas utombordsmotor BF250 integrerar världens första system för direktluftsintag med två separata luftinloppskretsar på en serietillverkad utombordsmotor. Den första kretsen suger in luft till motorns framsida och fördelar denna runt viktiga motorkomponenter. En toppmonterad kylfläkt drar in kall luft för kylning av bl.a generatorn. Läs mer här!

Tekniska funktioner för utombordaren BF250
NMEA2000
PGM-FI
BLAST
ECOmo
VTEC
4-takt


 

Hög prestanda

Prestandan hos utombordsmotorn BF250 har uppnåtts med hjälp av en ny 3,6-liters V6-motor utrustad med Hondas unika tekniker VTEC™ och BLAST™(1), samt världens första system för direktluftinsugning. Detta system är utformat för att sänka lufttemperaturen i insuget, vilket ökar luftvolymen till motorn. Resultatet är högre effekt och mer kraft.

Bränslesnål

Den klassledande bränsleekonomin* uppnås med hjälp av Hondas världskända bränsleinsprutningssystem PGM-FI(8) och det egenutvecklade, avancerade styrsystemet för låg bränsleförbrukning, ECOmo(3).

Nytt växelhus ger förbättrad bränsleekonomi

Det nya, mycket effektiva växelhuset kännetecknas av utmärkta hydrodynamiska egenskaper som ger ett lägre motstånd under vattenytan och förbättrad bränsleekonomi. Växellådan har utväxlingsförhållandet 2.0:1, vilket möjliggör användning av propellrar med en större diameter, upp till 16 tum.

Styrsystem för lägre motstånd vid växling

ECU:n (motorstyrenheten) anpassar tändinställningarna efter förarens körstil. Detta resulterar i ett lägre vridmoment för motorn och gör att det krävs mindre kraft vid växlingar.

Generator levererar klassledande prestanda

Högeffektsgeneratorn levererar klassledande* prestanda (90 ampere) och uppfyller därmed det ökade elkapacitetsbehovet till följd av de många marina utrustningar och enheter som är installerade på båtar i dag. BF250 erbjuder en laddningskapacitet på upp till 60 ampere vid normala driftförhållanden. Utöver detta finns det en klassledande funktion i form av ett nytt, justerbart tomgångsladdningssystem som vid behov automatiskt laddar batteriet vid tomgångskörning och ger en uteffekt på upp till 40 ampere.

NMEA 2000-kompatibel

Nya utombordaren BF250 är kompatibel med de internationella kommunikationsstandarderna under NMEA 2000 (National Marine Electronics Association). Möjlighet att ansluta NMEA 2000-kompatibel elektronisk displayutrustning, sjökortsplottrar, GPS-enheter, fisklokaliserings-utrustning m m gör att information om motorstyrningen kan visas och följas av båtföraren, vilket har den extra fördelen att det underlättar riggningen.

Laddning vid tomgångskörning

När motorn kräver en högre strömstyrka, höjer systemet automatiskt tomgångsvarvtalet med 100 v/min och genererar på så sätt ytterligare nio ampere via laddningsfunktionen. Med BF250 kan båtägare med andra ord använda flera tillbehör samtidigt utan att behöva vara oroliga för att batteriet ska ladda ur.

Ordförklaringar

(1) PGM-FI™: Flerports programmerad elektronisk bränsleinsprutning.

(2) BLAST™: Ett exklusivt styrsystem som justerar tidpunkten för tändningen avsevärt och optimerar luft/bränsle-blandningen för maximalt vridmoment vid acceleration.

(3) ECOmo: Funktion som förbättrar bränsleförbrukningen signifikant under marchfart utan att kompromissa med prestandan.

(5) 3000 rpm till 4500 rpm

(6) National Marine Electronic Association

(8) PGM-FI (programmerad bränsleinsprutning) är ett av Honda registrerat varumärke.

*Hondas egna tester och beräkningar per utgången av september 2011

 

 

Nya Honda utombordsmotorn BF250 dubbelmonterad  

 

Ett fantastiskt par. Med två BF250:or bak på din båt är det inte många som hinner ifatt dig.

 


Rekommenderat pris             
BF250 LU     219 900,-            
BF250 XU     221 900,-             
BF250 XCU  221 900,-     
BF250 DXU  237 900,-
BF250 DXCU 237 900,-
 

L = Lång Rigg           U = Uppfyller CARB 2008-kraven
C = Motroterande propeller
X = Extra lång Rigg
D= Drive by wire

Kontakta oss på Kålviks Varv för ett bra erbjudande.