Skip to main content

Kålviks Varv  Capelli Ribbåtar  Nya motorer  Övriga marina produkter  Erbjudanden  Kontakta oss   

 Suzuki DF60A

 

 

 

Motorn använder Suzukis ”Lean Burn”teknologi för magrare bränsleblandning, vilket medför stora fördelar när det gäller ren bränsleekonomi och prestanda. Tillsammans med den kompakta konstruktionen är DF60A idealisk för många olika båttyper.


 

Rekommenderat cirkapris inklusive moms: 

 

 

DF 60 ATS/ATL    78 900 kr              
Elstart, valfri reglagebox, 2 instrument svart eller vit instrumenttavla, power trim & tilt,
separat bränsletank 25L, elektronisk bränsleinsprutning, kort rigg 15" (380 mm)/lång rigg 20" (510 mm)


Kontakta oss på Kålviks Varv för ett bra erbjudande.

 


 

Kompakt
Suzukis ingenjörer är kända för att ha konstruerat några av de mest kompakta fyrtaktarna i sina respektive klasser. Med DF90, DF80, DF70 och nya DF60 började de om och designade varje del och varje komponent från början. Därmed drog de nytta av den kunskap och de tekniska framsteg som har tillkommit under det sista årtiondet och skapade ändå lättare, än mer kompakta utombordare.

 

Lean Burn kontrollsystem
För att dra så mycket nytta som möjligt av varje droppe bränsle utvecklade Suzukis ingenjörer det så kallade LeanBurn systemet, som låter motorn arbeta med en magrare eller en tunnare bränsleblandning. Systemet kontrollerar luft/bränsle blandningen genom att förutsäga bränslebehovet med ledning av driftförhållanden. Systemet ger fördel över ett brett arbetsområde med tydliga besparingar från lågvarv till marschfart.

 

Tiltbegränsare
DF90, DF80, DF70 och nya DF60 är utrustade med ett system som begränsar riggvinkeln och förhindrar att båten skadas vid upptippning av motorn. Systemet omfattar en riggvinkelsensor som är tiltbegränsare
och trimsändare i ett. Den använder sig av en begränsare som konstant känner av motorns riggvinkel. Det gör att motorerna kan användas på nästan vilken båttyp som helst.

 

Suzuki Easy Startsnabbstartsystem
Med Suzukis Easy Start System, snabbstarten som finns med på DF90, DF80, DF70 och DF60, vrider du bara nyckeln och släpper. Startmotorn tar hand om resten och förblir i gång tills utombordsmotorn startar. Mjukare och bättre start med Easy Start System ger dig bättre förbränning och bränsleekonomi.

 

Mekaniskt effektiv design
Suzukis ingenjörer har tagit fram konstruktioner för att begränsa mekaniska förluster som en väg till förbättrad effekt i DF90, DF80, DF70 och nya DF60. En speciellt utvecklad oljepump ger större mekanisk effektivitet, vilket tillåter oljan att flyta genom smörjningssystemet med mindre motstånd. Detta i samband med förminskad mekanisk förlust i andra delar av motorn medverkar till bättre bränsleekonomi.

 

Självjusterande kamaxelkedja
Suzukis självjusterande kamaxelkedja finns med på alla modeller i det här segmentet, även nya DF60, som därmed blir den första motorn i 44,1 kW (60 hk) klassen som uppvisar denna underhållsfria funktion. Kedjan ligger i oljebad och förfogar över en automatisk hydraulisk spännare som ser till
att den alltid är korrekt inställd och därmed underhållsfri i drift. 


 

 Fakta DF60

 

Rigglängd mm

L 508

Startsystem

Elektriskt

Vikt i kg

104

Motortyp

DOHC   12 ventiler

 Bränslesystem

Multi Point Elektronisk Bränsleinsprutning /Lean Burn

Antal cylindrar

3

Slagvolym cm³

941

Borrning x slag mm

72,5 x 76

Maxeffekt kW

44,1

Rek. fullgasvarvtal rpm

5300-6300

Manövrering

Fjärrstyrd

Choke

-

Oljevolym

2,7 L

Bränsletank

-

Tändsystem

Heltransistorerat

Generator

12V, 19A

Upphängning

Gummiupphängning

Trimlägen

Power trim och tilt

Utväxling

2.27:1 

Växellägen

F-N-R

Avgasutsläpp

Genom propeller

Rek. propeller

9"-17"

 

 

 

or special offer